Faciliteiten - MST
143
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-143,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Faciliteiten

Training Base Weeze

Wij maken gebruik van het multidisciplinaire trainings- en oefencentrum in het Duitse Weeze, net over de grens bij Nijmegen. Dit unieke oefencentrum is een van de grootste in Europa, waar in een stedelijke omgeving op alle denkbare scenario’s getraind kan worden.

 

Mogelijke scenario’s

Het oefencentrum kent een enorme verscheidenheid aan objecten (o.a. woonwijken, recreatievoorzieningen, trein) waar realistische trainingen en inzet oefeningen kunnen worden aangeboden. Wij beschikken hiervoor over een ruim assortiment kant-en-klare scenario’s, materialen en (speciale) voertuigen. Near Real Contra Terrorisme training (CQB) met behulp van zogenaamde airsoft guns,  explosieven detectie en ruiming, amok procedure, simulatie van rampen behoort onder andere tot het trainingsaanbod.

Demining Academy

Deze faciliteit is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende en uitgebreide expertisecentra (kennis, kunde, en vaardigheden) op het gebied van munitie en explosieven.

 

De locatie biedt optimale mogelijkheden voor praktijkoefeningen op het gebied van opsporing en het onschadelijk maken van alle soorten munitie zoals mijnen. Alle activiteiten worden uitgevoerd met onschadelijk gemaakte instructiemodellen.

 

Op locatie zijn een studie/informatiezaal, een complete collectie van alle denkbare munitie en explosieven en bodemvondsten ondergebracht. Het buiten terrein wordt gebruikt voor trainingen en oefeningen.

 

Bij het onderwijsprogramma dat wij u kunnen aanbieden maken wij gebruik van:

  • oefenvelden die aangebracht zijn om opsporingstechnieken te trainen;
  • een groot databestand m.b.t. explosieven en munitie, zowel in papieren als digitale vorm;
  • echte (onklaar gemaakte) munitie en (geïmproviseerde) explosieven, waardoor het rendement van de trainingen hoog zijn
  • professionele officieel gecertificeerde instructeurs.
Trainingslocatie Furstenau

Wij maken gebruik van het multidisciplinaire trainings- en oefencentrum in het Duitse Furstenau, net over de grens bij Hengelo. Dit oefencentrum heeft een totale oppervlakte van 400 hectare met een stedelijke inrichting en een ‘buiten gebied’.

 

Mogelijke scenario’s

Door de unieke inrichting van deze locatie kunnen we op het oefencentrum een grote verscheidenheid aan realistische trainingen en inzet oefeningen aanbieden. Wij beschikken hiervoor over een ruim assortiment kant-en-klare scenario’s, materialen en (specialistische) voertuigen.

Het ‘buiten gebied’ van het oefencentrum kenmerkt zich door lage en hoge begroeiingen en middelzwaar tot zwaar terrein. Een ideale omgeving voor militair georiënteerde trainingen.

In-Company training

Kiest u voor een In-Company training? Deze wordt dan specifiek afgestemd op uw organisatie of team. In overleg worden doelstellingen en niveau bepaald. Het niveau wordt vastgesteld op basis van de achtergrond (kennis en ervaring) van de deelnemers.